Metamorfoza flagowego butiku BIZUU

Metamorfoza flagowego butiku BIZUU

Od początku lutego Zuzanna Wachowiak i Blanka Jordan mają przyjemność gościć Klientki marki w odświeżonej przestrzeni warszawskiego butiku przy ulicy Koszykowej 24. Nowe wnętrze to ukłon w stronę budzącej się do życia wiosny, której kolory odnajdujemy w drewnianych akcentach, marmurach oraz ciepłych welurach. Otwarciu nowej przestrzeni towarzyszy kolekcja TAKE A LOOK! Jej hasło przewodnie przewrotnie zachęca do zapoznania się najnowszymi propozycjami marki na sezon wiosna-lato, jak również do odwiedzenia butiku po metamorfozie.

Kolorystyka nowego wnętrza nawiązuje do odcieni natury, które obecne są również w ostatnich kolekcjach. Kompatybilność wnętrza butiku z projektami na wieszakach stanowi potwierdzenie spójności kierunku, w jakim zmierza marka. Zmianie wnętrza przyświecała idea nowych kolorów, funkcjonalności przestrzeni oraz nowej formy ekspozycji kolekcji. Design i projektowanie to rzeczy bliskie sercu marki, a chcąc otaczać się rzeczami pięknymi BIZUU postanowiło zmienić się dla swoich Klientek.

Za nowym obliczem butiku stoi biuro projektowe Loft z Poznania. Jego główny architekt Patryk Matyja i dyrektor kreatywny Konrad Opala w wyjątkowy sposób zbalansowali surowość i organiczne detale z miękkością i ultra kobiecym charakterem marki. Aktualnie wnętrze butiku to idealny przykład nowoczesnego stylu boho. Jasne ściany przełamuje ich struktura, surowy marmur Rosa Portogallo łagodzi różowawe “użylenie”, a proste wieszaki kontrastują z obłymi meblami wykończonymi tkaniną typu boucle. Lekkość ekspozycji na pierwszy plan wysuwa ubrania - wizytówkę marki, która mówi sama za siebie.

Wszystkie meble zostały indywidualnie zaprojektowane na potrzeby nowego salonu. Wyjątkowym akcentem w tej przestrzeni są wykonane przez lokalnego artystę-rzeźbiarza, organiczne w kształtach kubiki i akcesoria wystawiennicze. Całość wnętrza subtelnie otulają welurowe kotary, a jej równie istotnym elementem są zręcznie użyte lustra, które dają niezwykłe efekty optyczne i cudowną grę światła. Całość perfekcyjnie zwieńcza drewniane logo marki na tle ściany wyłożonej ceramicznymi płytkami o nietypowej strukturze.

Jak naprawdę wygląda finalna wersja butiku po metamorfozie? Najlepiej to ocenić, zaglądając do nowej przestrzeni przy ulicy Koszykowej 24, gdzie spotka nas zawsze pomocna obsługa i miła atmosfera.

Zdjęcia wnętrza: Karolina Hylińska.